5 mei 2020

Bevrijdingsdag

Wij vieren de vrijheid

Een dag om te vieren dat wij 75 jaar in vrijheid mogen leven.

Aanmelden als vrijwilliger

U heeft ongetwijfeld kennis genomen van de meest recente maatregelen die zijn genomen in verband met het Coronavirus. Omdat de gezondheid van de inwoners van Scherpenzeel prioriteit heeft, heeft de Oranjevereniging Scherpenzeel, in navolging op de gestelde overheidsregels m.b.t. evenementen, besloten om alle geplande activiteiten rondom Pasen, Koningsdag en 4/5 mei af te gelasten.

 

In de achterliggende tijd hebben het bestuur en de vrijwilligers zich voorbereid op de herdenking en viering van 75 jaar Bevrijding in Scherpenzeel. Samen met Oranjevereniging Scherpenzeel, Grebbelinie in het vizier, Vereniging Oud-Scherpenzeel, Platteland Anders en de Gemeente Scherpenzeel is er een werkgroep gevormd, die de herdenking en viering van 75 jaar Bevrijding invulling moest geven.

Eén van de uitgewerkte ideeën is het maken van een Bevrijdingskrant met o.a. verhalen over de bevrijding van Scherpenzeel.

 

Ondanks het moeilijke besluit om alle activiteiten af te gelasten is besloten om u deze Bevrijdingskrant niet te onthouden, omdat 75 jaar vrijheid ons de kans geeft tot:

  • het vertellen van verhalen over oorlog en vrijheid;
  • het gesprek over vrijheid voor nu en in de toekomst;

 

Juist in deze bijzondere tijd worden we ons er nog meer van bewust dat vrijheid nog steeds kwetsbaar is en inzet vraagt van iedereen.

 

Er was geen tijd meer om de Bevrijdingskrant up-to-date te maken. Daarom staan het inmiddels geannuleerde programma en verschillende andere teksten er nog in. Daarvoor onze excuses.

 

Via verschillende kanalen houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Oranjevereniging Scherpenzeel.

We bedanken alle vrijwilligers, sponsoren, verenigingen en leden. Met steun van elkaar komen we sterker uit deze crisis.