Kidsrally

Een onbezorgde dag voor ieder gezinslid!

Een dag om naar uit te kijken, grenzen te verleggen en te genieten voor het hele gezin.

Aanmelden als vrijwilliger
Terug naar het overzicht

Industriegebied ’t Zwarte Land

De Kidsrally Scherpenzeel is er speciaal voor onze bewoners die in het gezin te maken hebben met een kind met een beperking. Tijdens deze dag rijden zij mee in rally auto’s op ons speciale circuit, kunnen zij spelen en knutselen op hun eigen VIP terrein en mogen ze genieten van een onbezorgde dag voor ieder gezinslid!

Wij annuleren de Kidsrally

Voor het organiseren van de Kidsrally Scherpenzeel op 28 september is een vergunning van Gemeente Scherpenzeel vereist. Achter de schermen zijn wij al een tijd bezig met de vergunningsaanvraag en voorbereidingen. Daarnaast hebben een groot aantal sponsoren en ruim 150 vrijwilligers hun steun toegezegd. Ook zijn er al de nodige voorbereidingskosten gemaakt.

Helaas is het zo dat Gemeente Scherpenzeel geen goedkeuring geeft voor de aangevraagde maximumsnelheid in het veiligheidsplan. Hierdoor wordt de rallyrijbeleving teniet gedaan. Wij zijn erg teleurgesteld gezien het feit dat veiligheid bij ons de hoogste prioriteit heeft.

Daarom hebben we helaas het besluit moeten nemen om de Kidsrally Scherpenzeel te annuleren.

Wij zijn blij dat we deze doelgroep toch 2 jaar lang een geweldige dag hebben kunnen geven. Hopelijk kunnen we in de toekomst opnieuw iets betekenen voor deze gezinnen.

Bij deze willen we iedereen bedanken voor zijn of haar steun, in welke vorm dan ook.

 

Bestuur Oranjevereniging Scherpenzeel

 

Wij bieden een alternatief!

Beste ouders en kinderen,

Zoals u weet hebben we het besluit genomen om de Kidsrally Scherpenzeel te annuleren. In samenwerking met de stichting Rally for Kids willen we jullie een alternatief bieden.

Op vrijdag 25 oktober 2019 organiseert Rally for Kids het jaarlijks grootste evenement op Niederrhein. Voor de gezinnen die zich hebben aangemeld voor de Kidsrally Scherpenzeel zijn plaatsen gereserveerd voor het evenement op Niederrhein om een stoere dag met snelle rallyauto’s te beleven.

Rally for Kids organiseert al sinds 2006 dagen voor kinderen ( incl. broertjes, zusjes, ouders) met een zorgvraag. Rally for Kids brengt de kinderen in contact met de Rally sport en de 4×4 sport. Zij mogen een dagje mee in allerlei wagens en hebben de regie in handen, willen ze wat harder, duimpje omhoog, willen ze zachter/ vinden ze het een beetje eng, duimpje opzij en willen ze stoppen dan duimpje naar beneden.

 

De dag is geheel verzorgd, dat wil zeggen dat er eten en drinken aanwezig is en zo mogelijk wordt er rekening gehouden de dieetwensen van de deelnemers als dat bij de aanmelding wordt vermeld.

 

De deelnemende kinderen moeten wel in staat zijn zelfstandig in de bijrijdersstoel van een rallywagen te zitten, in de gordels en met helm op. Tevens moeten zij dit op veilige wijze kunnen doen, dat wilt zeggen dat ze niet zelf de gordel los maken onder het rijden, niet aan de handrem trekken of andere knopjes indrukken waardoor de rijder drukker met het kind is dan met op het parcours letten. Een kind mag niet op schoot van de ouder zitten tijdens het rijden. Kinderen vanaf 6 jaar mogen meerijden in de wagens. Het meerijden voor kinderen jonger dan 6 jaar wordt om veiligheidsredenen niet toegestaan. Zij zijn uiteraard van harte welkom op het evenement.

 

Uiteraard zijn er veiligheidsprotocollen, EHBO en officials aanwezig op het evenement en de auto’s rijden met aangepaste snelheid. Veiligheid staat voorop!

 

Het evenement is na definitieve bevestiging van uw aanmelding gratis voor de deelnemers.

Rally for Kids heeft een aantal zeer betrokken sponsoren die “onze” kinderen een warm hart toedragen en door hun sponsoring is het mogelijk dat deze dagen met vele vrijwilligers georganiseerd kunnen worden.

Aanmelden voor dit grote evenement is mogelijk door vóór 1 oktober een mail te sturen naar info@ovscherpenzeel.nl. Geef in de aanmelding het volgende aan:

Persoonlijke gegevens van uw kind(eren)

Voornaam:

Achternaam:

Beperking(en):

Leeftijd(en):

Aanpassingen:

Allergieën/Dieetwensen:

Voorna(a)m(en) en achterna(a)m(en) begeleider(s):

Email begeleider(s):

Telefoonnummer begeleider(s):

Aantal (volwassen) begeleiders:

Als uw aanmelding door ons is bevestigd, ontvangt u ná 1 oktober 2019 meer informatie over het evenement.

Als Oranjevereniging hebben we bij voldoende aanmeldingen de mogelijkheid om een bus/bussen vanuit Scherpenzeel te laten rijden naar Niederrhein.

Op de gevoelige plaat

Bekijk direct alle foto’s van de Kidsrally.