Wij zijn Oranjevereniging Scherpenzeel.

Wij zijn Oranjevereniging Scherpenzeel en samen met jou maken wij Scherpenzeel, Scherpenzeel. Levendig. Gezellig. Kleurrijk. Elke dag. Een feest. Elke Nationale feestdag, iedere lokale activiteit; een dag om niet te vergeten. Samen organiseren voor jong en oud. Samen vieren met jong en oud. Gezellig samenzijn. Dat is (h)écht Scherpenzeel. Verbonden door generaties.

Samen zijn wij Scherpenzeel

Word lid

Bestuursleden Oranjevereniging Scherpenzeel

Ben jij klaar om een verschil te maken in onze gemeenschap? De Oranjevereniging Scherpenzeel is altijd op zoek naar frisse ideeën en enthousiaste mensen om ons bestuur te versterken. Als jij wilt bijdragen aan het levendig houden van Scherpenzeel, dan is dit jouw kans!

Meld je aan via info@ovscherpenzeel.nl en ontdek hoe jij een rol kunt spelen in het vormgeven van onze activiteiten en evenementen. Kom eens langs op een vergadering, doe mee aan een van onze activiteiten en ervaar zelf of dit iets voor jou is. Jouw inbreng kan het verschil maken en onze gemeenschap nog levendiger maken. Laat je stem horen, breng je ideeën tot leven en sluit je aan bij ons bevlogen team.

Samen kunnen we Scherpenzeel nog mooier maken!

4 mei comité

Het 4 mei comité Scherpenzeel heeft als hoofddoel het organiseren en faciliteren van herdenkingsactiviteiten op 4 mei. Deze activiteiten zijn gericht op het herdenken van de slachtoffers van oorlogsgeweld, zowel burgers als militairen, die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en in oorlogssituaties en bij vredesoperaties nadien. Het comité is verantwoordelijk voor het organiseren van de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst, het leggen van kransen en bloemen bij het monument, en andere passende herdenkingsactiviteiten. Daarnaast heeft het comité als taak om de bewustwording rondom de betekenis van 4 mei te vergroten en om ervoor te zorgen dat deze herdenking een blijvende plaats heeft in de lokale gemeenschap.

Bestuursleden gezocht

Kom jij ons team versterken?

Wij staan garant voor gezellige vergaderavonden ongeveer 1 x in de 2 weken, betrokkenheid in het dorp, leuke evenementen, een iets drukkere periode in april, een frikandel om 7 uur s’ochtends op Koningsdag, veel verschillende dingen om te doen binnen de vereniging, echt teamwork en dit alles met mega veel enthousiasme en plezier!

Onze activiteiten zijn verdeeld in comités zodat een ieder kan doen waar die energie uit haalt en zijn/haar kwaliteiten liggen.

Houdt ons dorp levendig en woon een keer een vergadering bij om te kijken of dit iets is wat jij leuk vindt!

Voor meer informatie kunt u bellen naar Martin Brouwer: 06-2376 2217 of mail naar info@ovscherpenzeel.nl

Wanneer hang je de vlag uit?

Voor het uitsteken van de vlag vanaf rijksgebouwen is door de minister-president in 2005 een vlaginstructie vastgesteld. Deze vlaginstructie geldt ook voor lokale overheden. Voor particulieren en private instellingen bestaat een dergelijke instructie niet, maar desgevraagd wordt hen geadviseerd deze vlaginstructie te volgen.

Bekijk vlaginstructies

Onze lieftallige sponsoren

Wij zijn Oranje Vereniging Scherpenzeel en samen met deze ondernemingen is het mogelijk ieder jaar weer een feest te maken van Scherpenzeel. Zonder deze sponsoren bestaat geen van onze activiteiten ooit weer.