Vlaginstructies.

Voor het uitsteken van de vlag vanaf rijksgebouwen is door de minister-president in 2005 een vlaginstructie vastgesteld. Deze vlaginstructie geldt ook voor lokale overheden. Voor particulieren en private instellingen bestaat een dergelijke instructie niet, maar desgevraagd wordt hen geadviseerd deze vlaginstructie te volgen.

Specifieke data.

Het uitsteken van de vlag gebeurt op de onderstaande dagen (als deze dag op een zondag valt, dan geldt de datum tussen haakjes).

31 januari

Verjaardag H.K.H. Prinses Beatrix

27 april

Verjaardag Z.M. Koning Willem-Alexander

4 mei

Nationale dodenherdenking; halfstok vlaggen vanaf 18.00 uur tot zonsondergang

5 mei

Nationale bevrijdingsdag

17 mei

Verjaardag H.M. Koningin Máxima

15 augustus

Formele einde Tweede Wereldoorlog

3e Dinsdag van september

Prinsjesdag (alleen in Den Haag)

7 december

Verjaardag H.K.H. Prinses Catharina-Amalia

15 december

Koninkrijksdag

Wél of geen wimpel?

Op Koningsdag, de verjaardag van Maxima, Beatrix, en prinses van oranje(Amalia) wordt de vlag uitgestoken met oranje wimpel.

Bij alle andere gelegenheden wordt de vlag zonder oranje wimpel gevoerd. Bij bijzondere gebeurtenissen in het Koninklijke Huis (zoals geboorte, huwelijk en overlijden) kan er een speciale regeling afgekondigd worden. Tijdens officiële inkomende bezoeken van staatshoofden wordt alleen gevlagd in de plaatsen die worden bezocht.

Onze lieftallige sponsoren

Wij zijn Oranje Vereniging Scherpenzeel en samen met deze ondernemingen is het mogelijk ieder jaar weer een feest te maken van Scherpenzeel. Zonder deze sponsoren bestaat geen van onze activiteiten ooit weer.